RTT Tennis

Tijdens de eerste kerstvakantieweek hebben we er als RTT voor gekozen om een grote groep spelers te begeleiden bij de Tulip Open 2015 in Hilversum. Zo’n vijfentwintig spelers van groen tot en met categorie 2 niveau zijn minimaal een keer bekeken door de trainers Rolf, Nicky en /of mijzelf.

Naast Hilversum werd er ook begeleid in Apeldoorn door Rolf, die zelf een wildcard kreeg voor het hoofdtoernooi. Helaas verloor hij net de in de eerste ronde, maar won hij wel heel knap de HE3. Gefeliciteerd Rolf!

De zondag voorafgaand aan de start van het evenement organiseerden we een gezamenlijke trainingsmiddag, onderverdeeld in een jongere en een oudere groep, waarin er naast de training ook uitleg werd gegeven wat onze toernooibegeleiding precies inhoudt. Daarnaast werd er ook gestimuleerd om elkaar aan te moedigen daar waar het mogelijk was. En dat werd ook gedaan. Top!

Zaterdag 19 december begonnen de eerste wedstrijden in Hilversum, en met uitzondering van eerste kerstdag werd er iedere dag gespeeld door de RTT-spelers, tot en met zondag 27 december.
Zelf speelde ik mee in de single 2, en samen met Ruben Konings in de herendubbel 2. In de afgelopen maanden heb ik veel trainingsuren kunnen maken, maar ook veel fysiek getraind. Tulip Open was een mooie test om te kijken hoe ik er voor zou staan. In de eerste ronde had ik een bye, en in de kwartfinale speelde ik tegen Thomas Tallart Fabre, een jonge talentvolle speler, die ik versloeg met 6-1 6-4. In de halve finale speelde ik tegen Anwar Salam, een speler met veel snelheid, die gevaarlijk is in de counter. Ook deze partij won ik in twee sets, mede door een sterke service; 6-3 6-4. 

In de finale op zondag speelde ik tegen Freek Tissink, een 27-jarige speler, woonachtig in Utrecht. En dit werd een mooi gevecht. Na drie uur gespeeld te hebben won ik uiteindelijk met 6-7(4) 6-3 7-6(2). Voor hetzelfde geldt had ik ook verloren, maar ik denk door een stukje ervaring en fitheid, maar ook door de aanwezigheid van vele RTT’ers, familie en tennisliefhebbers uit Amersfoort, won ik alsnog. 
Aan het eind had ik even iemand nodig om oogcontact mee te hebben, om in de focus te blijven, en voor wat extra steun vlak voor ieder punt. Fysiek was ik redelijk leeg, en alle hulp was welkom. Ruben bedankt, want mede door jou kon ik toch mijn beste tennis spelen op het einde. Zo zie je maar weer, hoe oud en ervaren je ook bent, hoe prettig een positieve blik vanaf de kant kan werken.

En dat is tevens de boodschap voor vele tennissers en ouders. Als speler moet je het zelf doen op de baan, ouders en/of trainers mogen niks doen tijdens de wedstrijd. Maar (positief) aanmoedigen is altijd welkom. En helemaal als we als RTT zijnde met zoveel spelers zijn, en de mogelijkheid er is om elkaar aan te moedigen, dan geeft dat een extra boost op de baan.

Nogmaals, voor iedereen die er was om me aan te moedigen, bedankt voor de support.

Iedereen heel veel succes met jullie trainingen en wedstrijden!

Hieronder de uitslagen van de eerste kerstweek:

Hilversum
JE 11-14 Pascal Leenders, 2e plaats
JE10-12 groen Ralph Creemers, 1e plaats
JD11-14 Ralph Creemers en Alex Verouden, 1e plaats
HE2 Dennis Kockx, 1e plaats
HE4 Laurens Ekelschot, 2e plaats
HD2 Ruben Konings en Dennis Kockx, 2e plaats

Apeldoorn
HE3 Rolf Alblas, 1e plaats

In Rotterdam, JRT*** behaalde Joost van der Linden een mooie 2e plaats.

Groeten,

Dennis